Furvlenn hwilans

Psalteri 138

Psallm’ e Davidit.

1Kam me të lavduruem me gjithë zemërë t’eme, kam me të psallunë përpara engjujvet,

2kam me lutunë ndë tempullë tand të shenjtënueminë, edhe kam me lavduruem emëninë tand, për përdëlliminë tand, edhe për të vërtetënë tande, se madhënove fjalënë tande ma tepërë, se sa të pat dalë emëni.

3Ate ditë qi klitha, më ndigjove, i dhe fuqi shpirtit t’em.

4Kanë me të lavduruem, o Zot, gjithë mbëretënit’ e dheut, kur të ndigjojënë fjalët’ e gojësë s’ate,

5edhe kanë me kënduem nd’udhët të Zotit, se lavdia e Zotit asht’ e madhe.

6Se Zoti asht’ i naltë, edhe shtie sytë mbi të poshtëminë, por të naltin’ e ngjef çë së largu.

7Ndë ecësha ndë miedis të shtrëngimit, ke me dhanë frymë të gjallë, ke me shtrimë dorënë tande kundrë zemërimit anëmiqvet mi, edhe e diathta jote ka me më shpëtuem.

8Zoti ka me mbaruem ato qi duhenë për mue; o Zot, përdëllimi yt ashtë për gjithë jetënë; mos këthe sytë mbë-nj’-anë prei punëvet duervet tua.

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index